Az USA hadseregét és nukleáris arzenálját is fejlesztené az amerikai elnök

Talán egyszer eljön a pillanat, amikor a világ leszerelheti az atomfegyvereket, de „még nem tartunk ott”.

MTI
2018. 01. 31. 5:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok hadseregének, valamint nukleáris fegyverzetének fejlesztését szorgalmazta Donald Trump amerikai elnök kedden a törvényhozás két háza előtt megtartott évértékelő beszédében. Az amerikai elnök szerint a „páratlan teljesítmény” jelenti a legbiztosabb védelmet az ellenséges rezsimekkel, a terroristákkal, de még a rivális országokkal, Kínával és Oroszországgal szemben is. Ugyanakkor arra kérte a kongresszust, hogy töröljék a költségvetési limitet a hadsereg finanszírozásában.

Kiemelte, hogy az ország védelméhez elengedhetetlen egy erős nukleáris fegyverarzenál. Mint fogalmazott: talán egyszer eljön egy olyan csodás pillanat, amikor a világ leszerelheti ezeket a fegyvereket, de mint kiemelte: „még nem tartunk ott”.

Trump azt sem zárta ki, hogy katonai erőt használ majd ahhoz, hogy elrettentse Észak-Koreát az atomfegyver kifejlesztésétől. Kormánya, mint mondta, „a legnagyobb nyomásgyakorlás” politikáját folytatja annak érdekében, hogy „megfékezze Észak-Korea felelőtlen”, az Egyesült Államok kontinentális területét fenyegető nukleárisrakéta-fegyverkezési hajszáját.

Az elnök úgy fogalmazott, hogy ez a fenyegetés hamarosan valósággá válhat, s az Egyesült Államok múltbéli tapasztalatai Észak-Koreával azt mutatják, hogy a túlzott önbizalom és az engedmények előidézik az agressziót és a provokációt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.