Dél-Korea és az USA ismét hadgyakorlatot tart a téli olimpia után

A korábbiakhoz hasonló katonai manőverek felújítását áprilisra tervezik.

MN
2018. 01. 26. 7:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Korea és az Egyesült Államok felújítja közös hadgyakorlatait a phjongcshangi téli olimpia és paralimpia után – közölte pénteken a szöuli védelmi minisztérium. Sajtóértekezletén a tárca szóvivője kijelentette, hogy a tervezett katonai manőverek részleteit nem hozhatják nyilvánosságra, de nem sokkal az olimpiai játékok után tartják meg őket. Egy másik minisztériumi tisztviselő hozzátette, a közös hadgyakorlat mérete a korábbiakhoz hasonló lesz – írja az MTI.

Szöul és Washington korábban úgy határozott, hogy az olimpiára és a paralimpiára tekintettel, a feszültség csökkentése érdekében a sportjátékok utáni időszakra halasztja a Key Resolve és Foal Eagle hadgyakorlatát, amiket általában kora tavasszal tartanak. Hírek szerint a két szövetséges áprilisra tervezi a hadgyakorlatok felújítását; a paralimpia március 18-án zárul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.