Elég a szavazat a szenátusban az amerikai kormányhivatalok újraindításához

A republikánusok megállapodtak a demokratákkal.

MTI
2018. 01. 22. 19:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvan a kellő számú voks a szenátusban az amerikai kormányzati leállás befejezéséhez.

A szenátusi szavazás még véget sem ért hétfőn, de elemzők máris felhívták a figyelmet: hiába van meg a szükséges voks, s fogadják el a kormányzati hivatalok és ügynökségek működtetésének finanszírozásához szükséges törvényt, az nem lép azonnal hatályba. A szenátus által megszavazott törvényt ugyanis a képviselőháznak is jóvá kell majd hagynia. Várhatóan az is megtörténik még hétfőn.

A szavazás megkezdése előtt Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi frakciójának vezetője közölte: megállapodás született a demokratákkal arról, hogy „szabad és nyílt” vitát folytatnak a jövő hónapban a bevándorlásról. „Hacsak addig nem születik erről is megállapodás” – tette hozzá a republikánus politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.