Fegyveresek megtámadták Afganisztán első luxusszállodáját

Legalább négy fegyveres tartózkodik a szálloda belsejében, és tüzel a vendégekre.

MTI
2018. 01. 20. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyveresek megtámadták Kabulban az Intercontinental szállodát szombat este – értesült az AFP francia hírügynökség afgán hírszerzési forrásokból.

Legalább négy fegyveres tartózkodik a szálloda belsejében, és tüzel a vendégekre. Azt nem tudni, hogy eddig hány áldozata van a támadásnak.

A kabuli Intercontinentalt – Afganisztán első luxusszállóját – 1969-ben építették fel egy dombtetőn, amely az afgán főváros nyugati része fölött magasodik. Korábban is érték támadások, noha elvileg rendkívüli biztonsági intézkedésekkel védik.

A BBC arról ír, hogy az első emeletet megtisztították a biztonsági erők, és egy támadót megöltek, de a felsőbb szinteken még mindig szabadon vannak az elkövetők. A vendégek bezárkóztak a szobáikba. A negyedik emeleten és a konyhában tűz ütött ki.

Reuters közlése szerint sokan megsebesültek és többen meghaltak a támadásban. Az Afgán Különleges Erők tagjai két támadót megöltek, de a többi fegyveres a tanúk szerint túszokat ejtett a hotelben, ahol a hétvégén IT-konferenciát tartottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.