Fegyveresek támadtak meg egy kabuli katonai akadémiát

Az Iszlám Állam vállalta a terrortámadás elkövetését.

MN
2018. 01. 29. 5:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyveres támadás ért egy katonai akadémiát az afgán főváros, Kabul egyik nyugati negyedében. Az afgán védelmi minisztérium szerint öt katona meghalt, tíz megsebesült.

Két támadó felrobbantotta magát, kettőt megöltek a biztonságiak, egyet pedig élve elfogtak. A támadásnak vége – jelentette ki Daulat Vaziri tábornok. Az AFP hírügynökség hozzátette, hogy más forrás nem erősítette meg ezeket az információkat.

Egy a környéken lakó afgán katonatiszt név nélkül nyilatkozva elmondta, hogy 11 robbanást halott: „a robbanások rakétagránátoktól származhattak” – mondta.

Egy afgán újságírónak a környéken tartózkodó források azt mondták, hogy egy éjjellátó készülékekkel felszerelt csoport hatolt be a Marshall Fahim Védelmi Egyetem épületeibe.

A terrortámadás elkövetését az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalta egy közleményében.

Az MTI emlékeztet: tavaly októberben 15 katonaiskolás halt meg a brit erők segítségével korszerűsített akadémia kapujánál, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta a létesítmény területéről kihajtó egyik autóbuszt.

Egy hónapon belül ez a negyedik nagyszabású fegyveres támadás az afgán fővárosban, ráadásul alig két nappal követi a Kabul kormányzati negyedében szombaton végrehajtott, a tálib lázadók által vállalt robbantásos merényletet, amelyben legkevesebb 103 ember vesztette életét és 235-en sebesültek meg.

A borzalmas merénylet miatt az afgán kormány nemzeti gyásznapot hirdetett vasárnapra.

Egy héttel korábban a kabuli Hotel Intercontinentalt támadták meg tálib szélsőségesek, az akkori terrorcselekményben 43 ember vesztette életét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.