Húszezer euróra büntették a japán turistákat lehúzó velencei éttermet

Az étterem több mint 1100 eurót számolt fel egy átlagos vacsoráért négy japán turistának.

MTI
2018. 01. 25. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húszezer eurós (6,16 millió forintos) büntetést szabtak ki a velencei hatóságok arra a helyi étteremre, amely a minap hatalmas összeget, több mint 1100 eurót számolt fel egy átlagos vacsoráért négy japán turistának – jelentette a La Nuova Venezia helyi lap csütörtökön.

A japán vendégek négy steaket, négy adag halat és vizet fogyasztottak az igen egyszerű étteremben. A Bolognában tanuló négy japán fiatalember egy Szent Márk térhez közeli étteremben vacsorázott, majd Bolognába visszatérve jelentette az esetet a rendőrségnek. Luigi Brugnaro velencei polgármester ígéretet tett az ügy kivizsgálására.

A helyi lap úgy tudja, hogy az éttermet egy kínai férfi vezeti, akinek kábítószer miatt már meggyűlt a baja az olasz hatóságokkal. Az éttermet higiéniai problémák miatt is ellenőrzés alá vonták. A velencei szállodák szövetsége a megkárosított japán fiataloknak felajánlott két éjszaka ingyen tartózkodást egy négy- vagy ötcsillagos szállodában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.