Ismét özönlenek a turisták a Louvre-ba, Párizs megint vonzó

Több mint 10 százalékkal 8,1 millióra emelkedett a látogatók száma tavaly a múzeumban.

MTI
2018. 01. 08. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavalyelőtt 13 százalékkal 7,4 millióra esett vissza a látogatók száma a Louvre-ban a Párizsba érkező turisták számának csökkenése miatt. A világ leglátogatottabb múzeuma ráadásul 2016 júniusában négy napig kénytelen volt zárva tartani árvízveszély miatt.

A Louvre hétfői közleménye szerint a 2017-es évet a külföldi turisták visszatérése jellemezte, az 5,6 millió külföldi a látogatók 70 százalékát tette ki. A legtöbb, 1,2 millió külföldi az Egyesült Államokból érkezett, ami 25 százalékos növekedést jelent, a kínaiak száma 9 százalékkal 700 ezerre nőtt.

Az igazgatóság a sikert részben a Vermeer-kiállításnak tulajdonítja, amely 325 ezer látogatót vonzott.

A párizsi turizmus tavalyi alakulásáról még nincs hivatalos adat, becslések szerint 10-12 százalékkal nőhetett a külföldiek száma 2017-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.