Japánban több száz repülőjáratot függesztettek fel a nagy havazások miatt

Tokióban és környékén a legmagasabb fokú risztás van érvényben.

MTI
2018. 01. 22. 20:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfüggesztettek 278 járatot hétfőn Japán főbb légitársaságai a Tokiót és az ország északi részét sújtó hóvihar miatt, amelynek következtében a meteorológiai hivatal a legmagasabb fokú riasztást adta ki csaknem az egész fővárosi régióra.

A hivatal utoljára négy évvel ezelőtt léptetett életbe legmagasabb fokú riasztást. A Japánt 2014 februárjában sújtó hóviharban hat ember vesztette életét, több mint ezren megsérültek.

A meteorológiai hivatal előrejelzése szerint a hótakaró akár a félméteres vastagságot is elérheti a Honsú szigeten található, északkeleti Tóhoku régióban, az ország nyugati és déli részén pedig húsz centiméter vastag hó várható.

A legmagasabb fokú riasztás és a további sűrű havazásokra vonatkozó előrejelzések miatt 278 járatot függesztettek fel a tokiói Haneda és Narita repülőtereken.

Az NHK japán állami műsorszolgáltató szerint a Tokió és Jamanasi, Csiba, Tocsigi, Nagano és Sizuoka prefektúrák között közlekedő több mint száz vonatjáratot függesztettek fel. Az NHK korábbi beszámolója alapján az elmúlt évek egyik legsúlyosabb hóviharának következtében több tucatnyian sérültek meg, és több száz közlekedési balesetet jelentettek Tokióban és környékén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.