Kiribati kompbaleset: nyolc nap után találtak túlélőket

Az ötven utas közül csupán hét ember került elő. Folytatódik a keresés.

MTI
2018. 01. 28. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csónakot az új-zélandi légierő Orion nevű repülőgépe fedezte fel, miután a helyi hatóságok szombaton csatlakoztak a komp utáni kutatáshoz. A repülőgép megadta egy közeli halászhajónak a túlélők koordinátáit, és élelmet, vizet, valamint a kapcsolatteremtéshez rádiót dobott le nekik.

A csoport arról számolt be, hogy a Butiraoi nevű komp elsüllyedt. Az ötven utast szállító hajón mindössze két mentőcsónak volt.

„Az Orion folytatja a keresést a térségben, és mindent megtesz a további túlélők felkutatására” – közölte az új-zélandi légierő.

A Butiraoi január 18-án indult el a 33 szigetből álló, 110 ezer embernek otthont adó Kiribati Köztársaság Nonouti nevű szigetéről egy kétnapos útra a 250 kilométerrel távolabb található Betióra. A 17 méteres, fából készült katamarán nem érkezett meg úti céljához. A helyi hatóságok elmondták, hogy a hajó zátonyra futott, és javítani kellett, mielőtt elindulhatott volna Nonoutiról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.