Legalább negyvenegyen bennégtek egy dél-koreai kórházban

Az áldozatok mellett több mint 70 sérültről számoltak be a sürgősségi osztályon keletkezett tűz miatt.

MTI
2018. 01. 26. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb 41 ember meghalt, és több mint hetvenen megsérültek abban a tűzben, amely pénteken egy kórházban ütött ki Dél-Koreában, Mirjang városában – tudatták a tűzoltók. A Szöultól mintegy 400 kilométerre fekvő város Szedzsong nevű kórházának sürgősségi osztályán csaptak fel a lángok helyi idő szerint reggel 7 óra 30 körül, de egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. A tűzoltók arról adtak tájékoztatást, hogy a lángok más emeletre nem terjedtek át, és mintegy három óra alatt sikerült eloltani őket.

A Szedzsongból 111 embert, a betegeket és a személyzetet hat másik kórházban látták el. Az épülethez kapcsolódó idősek otthonából pedig 94 embert menekítettek ki sértetlenül. A tűzoltók szerint valószínű, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedik.

Mun Dzsein dél-koreai elnök a történtek után válságtanácskozást hívott össze Szöulban. „Az elnök elrendelte, hogy minden szükséges intézkedést meg kell hozni, hogy a kimentett embereket több szenvedés ne érje” – húzta alá Pak Szunhjo, Mun szóvivője. Az államfő egyúttal utasította a miniszterelnököt, hogy minél előbb tárják fel, mi okozta a tragédiát, hogy a jövőben ne történhessen ilyen tűzeset.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.