Lemondott a Republikánus Párt zaklatási ügybe keveredő pénzügyi vezetője

A kaszinómilliárdos azt állítja, volt felesége akar bosszút állni a vádakkal.

MN
2018. 01. 28. 10:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott Steve Wynn, az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC – a Republikánus Párt vezető testülete) pénzügyi vezetője – írja az MTI. A 76 éves kaszinómilliárdost azzal vádolták meg, hogy szexuálisan zaklatott masszőrnőket, egyik munkatársát pedig szexuális együttlétre kényszerítette.

Steve Wynn ostobaságnak nevezte és visszautasította a vádakat, és elvált felesége bosszújának, rágalmazásának minősítette őket. A Reuters beszámolója szerint azt mondta, éppen egy csúnya peres ügyön mennek keresztül. A 75 éves Elaine Wynn ügyvédje visszautasította az állítást. 

Mindazonáltal szombaton – egy nappal azután, hogy az egyik újság terjedelmes riportban számolt be szexuális zaklatási ügyeiről – Steve Wynn benyújtotta lemondását. Közleményében ezt azzal indokolta, hogy nem akarja „szükségtelenül elvonni a figyelmet” a republikánusok „hihetetlen sikereiről, amelyeknek folytatódniuk kell”.

Az RNC elnöke, Ronna McDaniel bejelentette: elfogadták a lemondást. McDaniel nem kívánta kommentálni sem a vádakat, sem a lemondást.

Az állítólagos zaklatási ügyekről a The Wall Street Journal című lap adott hírt. A lap Steve Wynn több mint egy tucat munkatársával készített interjút, és rábukkant bírósági dokumentumokra is, amelyek szerint a milliárdos 7,5 millió dollárt fizetett egy manikűrösnek, mert szexuális együttlétre kényszerítette őt.

Steve Wynn nemcsak a Republikánus Párt pénzügyeinek intézője volt, hanem a párt egyik nagy anyagi támogatója is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.