Már nincs esély rá, hogy túlélőt találjanak a lángoló iráni olajszállítón

A tűz továbbterjedt, elborította a hajótestet, már nem tudják megközelíteni.

MN
2018. 01. 14. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs már esély arra, hogy az egy hete a Kínai-tengeren lángoló iráni olajszállító hajó legénységéből bárki is életben legyen – jelentette be az iráni mentőcsapat szóvivője az iráni állami televízióban. A hajón 32 ember volt; 30 iráni és két bangladesi. Hármuk holtteste került elő eddig.

„A legénység tagjai a robbanást követő egy órán belül halottak voltak, vagy a detonáció vagy a felszabaduló mérges gázok végeztek velük. Nincs már esély túlélőket találni. A hajó kétharmada víz alatt van. A tűz továbbterjedt, és elborította a hajótestet,már meg sem tudjuk közelíteni” – mondta el Mohammed Rasztad.

A 136 ezer tonna olajat szállító, panamai zászló alatt hajózó, Sanchi nevű iráni tartályhajó január 6-án borult lángba, miután összeütközött egy kínai hajóval Sanghajtól körülbelül 300 kilométerre keletre – írta meg a CNN a Kínai Közlekedési Minisztérium közlésére hivatkozva. A másik teherhajó – a Hongkongban bejegyzett CF-Crystal – 21 fős kínai legénységét sikeresen kimentették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.