Orbán együtt ebédelt Geert Wildersszel

A Hit Gyülekezete kiadójánál megjelent könyvéből is adott egyet a magyar miniszterelnöknek a holland politikus.

Földi Bence
2018. 01. 29. 18:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon töltötte a hétvégét Geert Wilders, a jobboldali radikális holland Szabadságpárt (PVV) vezetője. Több helyszínen is bemutatta könyve magyar fordítását – mindenütt kommandósok védték –, hétfőn pedig együtt ebédelt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is. Orbánról korábban többször is elismerően nyilatkozott – ő lett nála 2017 embere –, a Hollandiával kialakuló diplomáciai perpatvar idején pedig Magyarország mellé állt.

Wilders – akinek nyírparasznyai felesége van, és jóban van a falu legismertebb emberével, Bunyós Pityu mulatós-énekessel is – a holland De Telegraafnak elárulta, nagyon örül, hogy találkozhatott Orbánnal. Mint mondta,

közösen harcolnak az iszlamizációval szemben, az európai kultúra fennmaradásáért.

– Orbán azt mondja, Magyarország nem muszlim, hanem keresztény ország, és szeretné, ha ez így is maradna – fejtette ki Wilders, aki szerint példaértékű munkát végez a magyar miniszterelnök. – Elmondtam neki, hogy európaiak milliói értenek vele egyet – közölte a holland lappal. Arról, hogy mit érdemes tudni a holland politikusról, itt írtunk:

Az ebéd során Wilders átnyújtott egyet frissen megjelent könyvéből. Érdekesség, hogy a Halállistán – Az iszlám háborúja a Nyugattal című, 2015-ös kötetének magyar fordítását a Patmos Records adta ki, amely a kormánnyal egyre jobb viszonyt ápoló Hit Gyülekezetéhez kötődik. A gyülekezet vezetőjének, Németh Sándornak a könyvei mellett e vállalkozás adta ki korábban Udo Ulfkotte összeesküvés-elméletektől sem mentes műveit is.

A szintén a Hit Gyülekezetéhez közel álló ATV-n gyakran reklámozzák a Patmos által kiadott köteteket. Legutóbb a Donald Trump amerikai elnök egykori nemzetbiztonsági tanácsadója, a magyar származású Gorka Sebestyén által írt, A dzsihád legyőzése című könyvről futottak szpotok a csatornán. Ugyancsak a Patmos kötelékébe tartozik a sokak szerint Botka László szocialista miniszterelnök-jelöltségének végét okozó Zoom.hu-tulajdonos Tarjányi Péter is, akinek több könyvét is a Hit Gyülekezete kiadója adta ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.