Pokolgép robbant egy thaiföldi piacon

Három ember meghalt, 18-an pedig megsebesültek.

MN
2018. 01. 22. 4:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pokolgép robbant egy dél-thaiföldi település piacán hétfőn, a detonációban három ember meghalt, és 18-an megsebesültek – közölte a rendőrség.

A merényletet a jobbára muzulmánok lakta Jala tartomány egyik piacán követték el a reggeli órákban. A tettesek a pokolgépet egy motorkerékpárra szerelték fel, és egy disznóhúst áruló bódénál helyezték el. Egyelőre senki sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként – írja az MTI.

A Bangkok Post beszámolója szerint a motorkerékpárt egy fiatal férfi helyezte el a bódénál. A hatóságok nyomoznak az ügyben.

A dél-thaiföldi, muszlim többségű Narathivat, Pattani és Jala tartományokban az ott élő maláj muzulmánok régóta harcolnak területi autonómiájuk megteremtéséért. 2004 óta több száz támadást követtek el, a halálos áldozatok száma pedig meghaladja a 6 ezret. A konfliktust figyelemmel kísérő elemzők úgy becsülik, tavaly az erőszakcselekmények száma mélypontra esett, jóllehet a béke megteremtését célzó tárgyalások nem hoztak kézzelfogható eredményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.