Rendőrök haltak meg egy pokolgépes merényletben Kolumbiában

Öt ember vesztette életét, negyvenketten megsebesültek.

MN
2018. 01. 28. 7:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább öt rendőr meghalt és negyvenketten megsebesültek egy pokolgépes merényletben szombat reggel Barranquilla városában, Kolumbiában – írja az MTI.

A rendőrség tájékoztatása szerint a rendőrök a reggeli eligazításhoz gyülekeztek. A hatóság barbár cselekedetnek nevezte a merényletet, és 50 millió pesós (körülbelül 4,4 millió forintos) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

„Úgy gondoljuk, hogy megtorlás lehet azoktól a bűnözői csoportoktól, amelyekre az utóbbi időben szigorúan lesújtottunk” – magyarázta a helyi rádióban Mariano de la Cruz Botero rendőr tábornok, s azt is elárulta, hogy egy embert már őrizetbe vettek a támadással összefüggésben.

Barranquilla polgármestere szerint kétség sem férhet ahhoz, hogy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó, szervezett bűnözői csoportok követték el a robbantást.

A BBC azt írja, a rendőrség szerint a robbanószerkezetet távolról hozták működésbe. A támadással összefüggésben elfogtak egy 31 éves gyanúsítottat, aki – az El Tiempo kolumbiai lap információi szerint – a közelben volt, és a rendőrség épületének a terveit, valamint rádiós berendezéseket találtak nála. Úgy vélik, a merénylet kitervelésében és végrehajtásában több személy is részt vett.

A sérültek közül többen súlyos állapotban kerültek kórházba.

Juan Manuel Santos államfő részvétét fejezte ki, és azt ígérte, hogy kormánya mindaddig nem nyugszik, míg az elkövetőket felelősségre nem vonják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.