Százötven méteres zuhanást élt túl a síelő

A negyvennégy éves karintiai férfinak a mentésnél is szerencséje volt.

MN
2018. 01. 28. 17:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztria és Szlovénia határán húzódik Európa leghosszabb, 120 kilométeres hegylánca, a Karavankák, vasárnap itt szenvedett szerencsés kimenetelű balesetet egy osztrák túrasíző – jelentette az osztrák közszolgálati médium, az ORF. A negyvennégy éves karintiai férfi Bodentalból tartott Bielschitza felé a társával, amikor a Vertatscha hegycsúcs közelében elvesztette az egyensúlyát és a tengerszint feletti 1700 méteres magasságból százötven métert zuhant alá kemény talajra.

Bár súlyosan megsérült, túlélte a zuhanást, sőt, ő maga hívott segítséget mobiltelefonon – az osztrák Alpok bizonyos szakaszain külön szerencsének számít, ha van térerő. Részben kötelek segítségével, helikopterrel mentették, és a villachi kórházba szállították.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.