Szenátor lenne a katonai titkokat szivárogtató, férfiból nővé lett Manning

Bár 35 évre ítélték, csak hét évet ült, mert Barack Obama az ötödére csökkentette a büntetését.

MTI
2018. 01. 14. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok kongresszusának szenátora akar lenni a katonai titkok kiszivárogtatásáért börtönt megjárt, férfiból nővé lett Chelsea Manning. Választási indulásához már benyújtotta a szükséges iratokat – adta hírül szombaton a Reuters hírügynökség. Manning Maryland államban szeretné megszerezni a Demokrata Párt jelöltségét.

Az eredetileg férfi – Bradley – Manning bő fél éve szabadult, tavaly májusban. Azért került börtönbe, mert az amerikai hadsereg tagjaként 700 ezer oldalnyi titkos dokumentumot, továbbá videók sokaságát juttatta el a Wikileaks szivárogtató portálnak. Bár 35 évre ítélték, csak hét évet ült, mert egy évvel ezelőtt Barack Obama, az előző amerikai elnök az ötödére csökkentette Manning büntetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.