Trump megfenyegette a palesztinokat, hogy felfüggeszti segélyezésüket

Az amerikai elnök ezt a davosi világgazdasági fórumon mondta, miután Benjamin Netanjahuval tárgyalt.

MTI
2018. 01. 25. 16:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A palesztinoknak nyújtott segélyek felfüggesztését helyezte kilátásba Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a svájci Davosban, ha nem folytatják a béketárgyalásokat Izraellel.

Trump Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel folytatott megbeszélése után kijelentette: a palesztinok semmibe vették az Egyesült Államokat, amikor nem találkoztak Mike Pence alelnökkel ez utóbbi minapi közel-keleti látogatásán.

Trump, aki a 48. Világgazdasági Fórum szünetében találkozott Netanjahuval, hangsúlyozta, hogy célja a közel-keleti béke megteremtése.

Washington január közepén már bejelentette, hogy 65 millió dollárt visszatart a palesztinokat támogató ENSZ-szervezetnek, az UNRWA-nak az év elején átutalandó 125 millió dollárból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.