Újra keresni kezdik az eltűnt maláj utasszállítót

A délkelet-ázsiai ország 70 millió dollárt fizethet, ha 90 napon belül meglesznek a maradványok.

MN
2018. 01. 23. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A délkelet-ázsiai ország a Reuters hírügynökség beszámolója szerint abban állapodott meg az Ocean Infinity nevű amerikai céggel, hogy akár 70 millió dollárt is fizet, ha 90 napon belül megtalálják a gép maradványait.

Az Ocean Infinity Seabed Constructor nevű hajója január 3-án hajózott ki a dél-afrikai Durban kikötőjéből. A Reuters úgy tudja, hogy a hajó már elérte az óceánnak azt a pontját, ahol ausztrál szakemberek szerint az utasszállító a vízbe csapódott – írja az MTI.

A Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén, röviddel azután, hogy felszállt a malajziai fővárosban, Kuala Lumpurban. Feltételezések szerint az eredeti útvonalról letérve az Indiai-óceán déli részén zuhant le. A repüléstörténet egyik legnagyobb misztériumaként tartják nyilván az esetet.

Ausztrália, amely a víz alatti keresést vezette, valamint Malajzia és Kína 2017 januárjában függesztette fel – az utasok hozzátartozóinak tiltakozása ellenére – a gép roncsai utáni sikertelen kutatást, amely 200 millió ausztrál dollárt (41,5 milliárd forintot) emésztett fel. Az ATSB keddi jelentésében részletezte a gép megtalálására indított, de kudarccal járó, 1046 napos kutatómunkát. Malajzia ugyanakkor augusztusban közölte, hogy ajánlatot kapott a kutatás folytatására az Ocean Infinity nevű magáncégtől, amely tengerfenéki keresésre szakosodott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.