1,6 tonna hóval a tetején haladt az autópályán egy busz

40 centiméter vastag hótakaró volt a járművön.

MTI
2018. 02. 04. 16:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hófödte autóbuszt Solothurn kantonban, az A1-es autópályán, Oensingen közelében állították meg szombaton a rendőrök, miután észrevették, hogy vastag hóréteg fedi a tetejét. Megállapították, hogy a 40 centiméter vastag hótakaró összsúlya 1,6 tonna, s mivel nagy hó- vagy jégtömbök szakadhatnak le róla és eshetnek más járművekre, az veszélyezteti a közlekedés biztonságát.

Az esetről jegyzőkönyvet vettek fel, a buszt pedig csak az után engedték tovább, hogy a sofőr letakarította tetejéről a havat.

A svájci hatóságok minduntalan arra kérik a helyi autósokat, hogy takarítsák le gépkocsijukról a havat és a jeget, nehogy az más járműveknek csapódva veszélyeztesse a közlekedést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.