Amerika legújabb hőse a férfi, aki kettéfűrészelte a puskáját

Scott-Dani Pappalardo korábban annyira hitt a fegyvertartásban, hogy még magára is tetováltatta a puskát.

MN
2018. 02. 21. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 21 millióan látták azt a videót, amelyet Scott-Dani Pappalardo amerikai fegyvertulajdonos készített arról, ahogy kettéfűrészeli kedvenc AR–15 típusú, félautomata puskáját. Ez az a fegyver, amilyet a 19 éves Nikolas Cruz is használt, aki 17 embert ölt meg a floridai Parkland városában, egy középiskolában, de számos más tömegmészárlásnál is ezt, az eredetileg katonai célra kifejlesztett fegyvert használták az elkövetők.

Pappalardo a videóban arról beszél, hogy ő nagy híve volt a szabad fegyvertartást garantáló második alkotmánykiegészítésnek, olyannyira, hogy 30 éve még magára is tetováltatott egy puskát. A floridai iskolai mészárlás azonban rádöbbentette, hogy ilyen fegyvereknek nincs helyük a társadalomban, hiszen mégis csak emberi élet kioltására készítették őket, és törvényekre van szükség a korlátozásukra.

Ezek után a férfi – jó példával elöl járva – felvett egy fülvédőt, egy védőszemüveget, majd egy körfűrész segítségével a cső tövénél kettévágta a puskát. Ezzel elindított egy mozgalmat is, amely a #oneless vagyis „eggyel kevesebb” hashteggel söpör végig épp az amerikai interneten: egyre többen követik a példát, és semmisítik meg legálisan tartott fegyvereiket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.