Az atomkoffer miatt dulakodtak Trump emberei a kínai biztonságiakkal

A jelenlévőket később arra kérték, hogy ne beszéljenek a történtekről.

MN
2018. 02. 19. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI összefoglalója szerint a hírportál azt írja, öt forrással is beszéltek, akik tudnak arról, hogy mi történt. Elmondásuk szerint tavaly november 9-én, amikor Trump a Nagy Népi Csarnokba látogatott, a biztonságiak nem akarták beengedni az épületbe azt a katonát, akinél az a koffer volt, amellyel az elnök felhatalmazást adhat atomtámadás megindítására. Neki és egy orvosnak mindig az elnök közelében kell lennie. Erre az amerikai delegáció egyik tagja a szomszéd helyiségbe sietett, hogy értesítse John Kelly kabinetfőnököt. Kelly pedig oda is ment, hogy megnézze, mi a fennakadás oka, és közölte az amerikai küldöttséggel, hogy ne álljanak meg. „Bemegyünk” – mondta a delegációnak.

Ekkor kezdődött a dulakodás. Egy kínai biztonsági ember megragadta Kellyt, aki ellökte őt magától, mire az amerikai titkosszolgálat egyik tagja megragadta és földre teperte a kínait. Az egész pár pillanatig tartott, a jelenlévőket pedig mind arra kérték, hogy ne beszéljenek a történtekről.

Trump csapata az Axios információi szerint előzetesen megfelelően tájékoztatta a kínaiakat mindenről, de a hírportál szerint valaki vagy nem kapta meg az erről szóló feljegyzést, vagy szándékosan döntött úgy, hogy konfliktust gerjeszt. Úgy tudják, a kínaiak később bocsánatot is kértek az incidens miatt.

A lap úgy tudja, hogy az atomkoffer egyetlen pillanatra sem került a kínaiakhoz, és később bocsánatot is kértek a félreértés miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.