Donald Trump bírálta az FBI-t a floridai lövöldözés miatt

A gyilkolni kész fiatalról érkező bejelentés nem jutott el a megfelelő helyre, az FBI nem vizsgálta ki.

MTI
2018. 02. 18. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szomorú és elfogadhatatlan, hogy az FBI az összes előzetes figyelmeztetést figyelmen kívül hagyta a floridai lövöldözőről – foglalt állást a Twitteren Donald Trump amerikai elnök szombat éjjel. Trump szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda emberei túl sok időt töltenek azzal, hogy a Trump-kampánystáb és Oroszország közötti összejátszást próbálják bizonyítani. „Nem volt összejátszás – nyomatékosítja Trump, hozzátéve: – Térjenek vissza az alapokhoz, és tegyenek büszkévé minket!”

A szerdai, 17 halálos áldozatot követelő lövöldözés után kiderült, hogy az FBI a múlt hónapban bejelentést kapott arról, hogy a későbbi elkövető „gyilkolni akar”, hozzáfér fegyverekhez, és feltehetőleg támadást készít elő. Az információ viszont nem jutott el a megfelelő helyre, s ezért az FBI nem vizsgálta ki a bejelentést. Az iroda elismerte, hogy nem megfelelően járt el. Florida republikánus kormányzója emiatt lemondásra szólította fel Christopher Wray FBI-igazgatót. Szombaton több száz diák tiltakozott Fort Lauderdale-ben szigorúbb fegyvertörvényt követelve.

„A politikusoknak, akik fényűző házban élnek, a Nemzeti Fegyverszövetség (NRA) pénzéből ülnek a szenátusban, és azt mondják, semmit nem lehetett volna tenni, hogy ez a szörnyűség ne történjen meg, azt üzenjük, hogy ez baromság – mondta a könnyeivel küszködve az egyik diák a tüntetésen, hozzátéve: – Azt mondják, semmilyen törvény nem tudta volna megakadályozni a több száz tragédiát, amely eddig történt. Innen üzenjük, hogy ez baromság.” Emma Gonzalez azt is hangsúlyozta: nem csak a mentális betegségekről szól, miután több politikus is úgy fogalmazott, hogy nem a fegyverek jelentik a problémát. „Késsel nem tudott volna ennyi embernek ártani” – mondta Gonzalez.

„Szégyellje magát minden politikus, aki pénzt fogad el az NRA-től!” – nyomatékosította mondandóját a diáklány. Az NRA többek között Donald Trump kampányát és Marco Rubio republikánus floridai szenátort is támogatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.