Férje okozta Natalie Wood halálát?

A rendőrség egyre biztosabb abban, hogy Robert Wagner összeveszett a feleségével.

Vékony Zsolt
2018. 02. 01. 17:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyes hírek szerint Robert Wagner amerikai színésznek köze lehetett felesége, Natalie Wood 1981. november 29-i halálához – írta meg a Daily Mail. Az ügy kapcsán 2011-ben rendeltek el újabb nyomozást, s a Los Angeles Megyei Seriffhivatal munkatársa, John Corina hadnagy egy, a CBS tévécsatornán vasárnap adásba kerülő dokumentumfilmben arról beszél, Wagner valószínűleg nemcsak az utolsó személy volt, aki élve látta Woodot, hanem egyenesen felelős a vízbe fulladásáért.

1981 őszén Wood éppen Christopher Walkennel forgatta az Agyhalál című filmet, amikor a kollégák és a barátok Wagner társaságában elhajóztak Santa Catalina szigetére. Egyik este aztán Wood beleesett a vízbe és megfulladt. Az igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy a nő alkoholos állapotban szenvedett balesetet, a testén eséstől származó nyomokat is találtak. Később azt is állították, hogy ruhája túl sok vizet szívott magába, és az húzta a felszín alá.

Wagner korábban azt nyilatkozta, feleségét utoljára akkor látta, amikor éppen a nő karrierjével kapcsolatban vitatkozott Walkennel, Wood pedig a haját igazgatta a fürdőszobában, utána pedig azt gondolta, aludni tért. Amikor azonban a hálószobába ment, nem találta ott. A rendőrség az első nyomozás során elfogadta a vallomást.

2011-ben azonban újranyitották az ügyet. Az új nyomozás során a halottkém a jelentését baleset miatti fulladásról, fulladásra és egyéb ismeretlen okokra módosította, mivel Dennis Davern (a hajó kapitánya, aki szintén a helyszínen volt) azt nyilatkozta, hallotta a házaspárt veszekedni a haláleset előtt. Emellett Natalie nővére, Lana Wood a kapitány vallomása alapján azt állította, valószínűleg Wagner részegen véletlenül belelökte Woodot a vízbe, viszont utána nem volt hajlandó segíteni neki visszamászni a hajóra, meg akarta leckéztetni.

A rendőrség ezzel együtt nem bizonyosodott meg százszázalékosan arról, hogy Wagnernek tényleg köze lehetett a gyilkossághoz. – Az új nyomozás ettől függetlenül feltárt bizonyos részleteket, hiszen Wagner verziója nem passzol a többi vallomással. Az elég valószínűnek látszik, hogy ő volt az utolsó, aki élve látta a feleségét. Azt viszont nem tudjuk bizonyítani, hogy gyilkosság történt volna. Ahogyan azt sem, hogy baleset – nyilatkozta John Corina.

Wagner 2016-ban, az eset 35. évfordulóján nyilatkozott, s akkor azt mondta, magát hibáztatja az egészért. – Ha ott lettem volna, talán tudok tenni valamit érte. És bár nem voltam ott, ettől függetlenül egy férfi mindig felelősséggel tartozik a szeretteiért. Meg kellett volna védenem őt, helyette elvesztettem valakit, akit teljes szívemből szerettem. Ezt sosem fogom tudni teljesen feldolgozni – fogalmazott akkor.

Wood és Wagner a korszak legnagyobb sztárjainak számítottak az 1960-as évektől kezdődően. Sőt Natalie Wood már gyerekként is komoly sikereket ért el (a Csoda a 34. utcában című filmmel vált széles körben is ismertté). A színésznő főleg a Haragban a világgal, Az üldözők, a West Side Story, a Szerelem a megfelelő idegennel és a Macska a forró bádogtetőn című filmekből lehet ismerős. A február 10-én a 88. életévét betöltő Wagner pedig olyan mozikban játszott, mint például A leghosszabb nap, a Pokoli torony vagy az Airport ’79.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.