Hajótörés a líbiai partoknál, csaknem száz halott

Pakisztáni migránsok fulladhattak a vízbe, amikor elsüllyedt az embercsempészek hajója.

MTI
2018. 02. 02. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem kilencven, többségében pakisztáni migráns fulladhatott vízbe a líbiai partok közelében, miután az őket szállító embercsempészek bárkája elsüllyedt – közölte pénteken a Nemzetközi Migrációs Szervezet (OIM).

A tájékoztatás szerint eddig tíz holttest sodródott a partra, nyolc pakisztánié és két líbiaié. Három ember biztosan túlélte a tragédiát – közölte telefonon Olivia Headon, az OIM szóvivője a tunéziai fővárosból, Tuniszból.

Hozzátette: az előzetes adatok szerint a vízi jármű elvesztette egyensúlyát. Túlélők arról számoltak be, hogy az emberek többsége Olaszországba akart eljutni. Kilencvenre becsülték az utasok számát, de mint Headon elmondta, ellenőrizni kell még, hogy a tragédiában hányan haltak meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.