Ilyen lett a világ leghosszabb átcsúszó kötélpályája

A 2,83 kilométeres pályát az Egyesült Arab Emírségek részét képező Rász el-Haima emirátusban avatták fel.

MTI
2018. 02. 02. 11:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Guinness-rekordok könyvének képviselője személyesen Ahmed bin Szaud bin Szakr Al Kaszimi sejknek, az emirátus uralkodójának adta át csütörtökön a világrekordot igazoló dokumentumot – írja az MTI. A sejk ezután elsőként próbálta ki a tengerszint felett 1680 méterrel kezdődő kötélpályát, amelyen akár 120–150 kilométeres óránkénti sebességgel is száguldhat az ember a csaknem háromperces út alatt.

A szomszédos Abu-Dzabinál és Dubajnál kevésbé ismert Rász el-Haima turizmusfejlesztési hatóságának vezetője szerint a Jebel Jais Flight elnevezésű átcsúszópálya (zipline) óriási lépést jelent a külföldi turisták vonzásában.

Dubajban egyébként nemrég avatták fel a világ leghosszabb városi átcsúszó kötélpályáját, amely a felhőkarcolók között halad.

Az Egyesült Arab Emírségek több világrekorddal is büszkélkedhet. Dubajban található a világ legmagasabb vegyes használatú felhőkarcolója, a 829 méteres Burdzs Kalifa, valamint a világ legmagasabb, 355 méteres szállodája, a JW Marriott Marquis.

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban lévő Capital Gate épület pedig 18 fokos dőlésével a világ „legferdébb”, ember által épített tornya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.