Kormányzati fizetéscsökkentés: ilyen is lehet egy fociszerető országvezető

25 százalékkal csökkentette saját bérét a libériai elnök, George Weah.

Földi Bence
2018. 02. 02. 8:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig lett Afrika egyik legszegényebb országának, Libériának az elnöke a korábbi aranylabdás focista, George Weah, máris fizetéscsökkentéssel karcsúsítaná a kormányzati költéseket. Saját magával kezdte – írja a Quartz. A december végén megválasztott elnök 25 százalékkal csökkentette a saját bérét.

Weah közölte, az ország katasztrofális gazdasági állapota miatt szánta el magát a radikális lépésre, a megtakarított pénzt egy nemzeti fejlesztési alapban gyűjtik majd. Az elnök ötlete egyébként remek, hiszen a kormányzati tisztségviselők elképesztő összegeket keresnek ahhoz képest, amennyit egy átlag libériai össze tud kaparni magának.

George Weah első intézkedése egyébként a kormányalakítás volt két héttel ezelőtt. Az elnökről írott portrénkat itt olvashatja:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.