Tizenegy idős ember égett benn egy japán hajléktalanszálláson

A menedékhely összesen 16 lakójából a tűzoltóknak csak 5-öt sikerült élve kihozniuk a lángoló épületből.

MTI
2018. 02. 01. 5:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűzben vesztette életét 11 ember szerda éjjel Japán északi részén, egy időseket befogadó közösségi hajléktalanszálláson – közölte a helyi média. Az NHK televízió híradásai szerint a Hokkaidó szigetén, Szapporo városában lévő menedékhely összesen 16 lakójából a tűzoltóknak csak 5-öt sikerült élve kihozniuk a lángoló épületből. A televízió éjszakai felvételein jól látható volt a tomboló tűz által körbeölelt háromszintes épület.

„Nem sokkal a tető leégése után 20 méter magas lángoszlop csapott föl az épületből” – mondta el egy szemtanú az NHK híradójának. A tűzoltókat helyi idő szerint kevéssel éjfél előtt riasztották a szapporói pályaudvartól mintegy 1,5 kilométerre északra lévő menhelyhez, amit egy szegényeket és hajléktalanokat támogató helyi szervezet üzemeltet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.