Több mint kilencszázan rekedtek benn egy dél-afrikai bányában

A vájárok tegnap óta vannak a felszín alatt. Áramszünet okozta a bajt.

MTI
2018. 02. 01. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 950 bányász rekedt a dél-afrikai Free State tartomány egyik aranybányájában – közölte az MTI. A munkásképviselet Twitter-üzenetben azt írta, hogy a vájárok áramszünet miatt szerda óta vannak a földfelszín alatt, s eddig csak 40 társukat sikerült kimenteni.

A szakszervezeti képviselők a Beatrix nevű aranybányát üzemeltető Sibanye-Stillwater bányakonszerntől azt követelték, hogy igyekezzen a mentési munkálatokkal. – A szakszervezet az érintett munkások magas száma miatt rendkívüliként értékeli az esetet – hangsúlyozták.

A Sibanye-Stillwater konszern egyelőre nem reagált a megkeresésekre. A bányában 700 méteres és 2200 méteres mélységben fejtik az értékes ércet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.