Az Európai Unió egyelőre mentességet kap az amerikai importvámok alól

Továbbra is vámmentesen szállíthatnak acél- és alumíniumtermékeket az EU-tagállamok az Egyesült Államokba.

MTI
2018. 03. 22. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió és további hat ország egyelőre mentességet kap az Egyesült Államokba importált acélra és alumíniumra kivetett vámok alól – jelentette be csütörtökön az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselője.

Robert Lighthizer a szenátus pénzügyi bizottságában tartott meghallgatáson elmondta: Donald Trump elnök engedélyezte a vámok megfizetése alóli felfüggesztést a végleges megállapodást célzó tárgyalások idejére.

Az Európai Unió mellett Argentína, Ausztrália, Brazília és Dél-Korea, valamint Kanada és Mexikó tartozik a kivételezett körbe.

Donald Trump március 8-án írta alá az acél- és alumíniumtermékek importjára kivetett vámokról szóló elnöki nyilatkozatokat, amelyek március 23-án lépnek hatályba.

Az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény két részeseként Mexikó és Kanada már ekkor megkapta a mentességet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.