Az Iszlám Államnak toborzott 60 külföldi Moszkvában, lebuktak

A hatóságok három, hamis iratok előállítására szakosodott műhelyre bukkantak.

MTI
2018. 03. 13. 19:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek Moszkvában és térségében 60 külföldi állampolgárt, aki Szíriába és Irakba juttatta el az Iszlám Állam terrorszervezet követőit, hogy ott részt vegyenek a harci cselekményekben – közölte kedden az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtószolgálata. Az akció során a belügyminisztérium és az FSZB munkatársai 17 címen tartottak házkutatást.

A hatóságok 3 hamis iratok előállítására szakosodott műhelyre bukkantak, ahol a határátlépést bizonyító pecséteket, üres orosz idegenrendészeti kártyákat, valódi és hamis külföldi útleveleket foglaltak le. Az FSZB szerint bebizonyosodott, hogy az emberforgalmi csatorna szervezői kapcsolatban álltak nemzetközi terrorszervezetekkel. Az őrizetbe vett személyek állampolgárságát nem nevezte meg az FSZB.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.