Donald Trump szerint jó az esély a közel-keleti békére

Trump biztosította Netanjahut, hogy ha teheti, elmegy a jeruzsálemi amerikai követség felavatására.

MTI
2018. 03. 05. 19:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump amerikai elnök szerint „nagyon jó az esély” a közel-keleti béke megteremtésére. Trump szerint a palesztinok visszatérnének a békefolyamatról folytatandó tárgyalásokhoz.

Az amerikai elnök a Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel a Fehér Házban hétfőn tartott megbeszélések előtt fogalmazott így újságíróknak.

A Fehér Ház ovális irodájában az izraeli kormányfő elismerően szólt arról, hogy az amerikai nagykövetséget áthelyezik Tel-Avivból Jeruzsálembe. Erre a döntésre „népünk örökkön emlékezni fog” – fogalmazott Netanjahu.

Trump elmondta, hogy fontolgatja jelenlétét a követség ünnepélyes megnyitóján, amely májusban várható. „Ha tehetem, elmegyek” – mondta kérdésre válaszolva.

Az újságírókkal tartott rövid beszélgetésen Donald Trump utalt arra, hogy szerinte „nagyon jó az esély” a közel-keleti béke megteremtésére, ugyanakkor úgy vélte, hogy a békemegállapodás „a lehető legnehezebb” lesz. „Keményen dolgozunk, és nagyon jó az esély” – tette hozzá.

Benjamin Netanjahu azt hangoztatta, hogy a Közel-Keleten a legnagyobb kihívást Irán jelenti. „Iránt meg kell állítani”, mert szerinte Teherán nem adta fel nukleáris ambícióit – fogalmazott.

Az izraeli kormányfő az amerikai fővárosban részt vesz és beszédet mond az egyik legnagyobb Izrael-barát lobbiszervezet, az Amerikai–Izraeli Közpolitikai Tanács (AIPAC) szokásos évi konferenciáján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.