Elfogatóparancsot adtak ki a szaúdi uralkodó lánya ellen Franciaországban

Az egyik testőre által elkövetett bűncselekmények miatt akarják kihallgatni.

MTI
2018. 03. 16. 6:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hassza bin Szalmán hercegnő Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi király lánya és Mohamed bin Szalmán trónörökös testvére. Azért adtak ki ellene nemzetközi körözést, mert ki akarják hallgatni a testőre által elkövetett bűncselekmények ügyében, amelyek a hercegnő párizsi lakásán történtek, ahol a sértett dolgozott. A testőrt fegyveres erőszakcselekmény elkövetésével, emberrablással, lopással és halálos fenyegetéssel vádolják.

A hírügynökség értesülésére egyelőre nem reagált sem a szaúdi nagykövetség Párizsban, sem a rijádi kormány tájékoztatási hivatala.

A Reuters úgy tudja, hogy a körözést még tavaly decemberben adták ki, a két ország viszonya szempontjából érzékenynek mondható időszakban. Francois Holland volt francia államfő közeli kapcsolatokat ápolt a Perzsa-öböl menti arab országokkal, kiváltképpen Szaúd-Arábiával, és emellett kemény álláspontot képviselt a Rijáddal ellenséges Iránnal folytatott atomalkuban. Emmanuel Macron hivatalban lévő francia elnök azonban javítani akarja Párizs és Teherán viszonyát.

Mohamed bin Szalmán várhatóan április elején látogat Párizsba, de a vizit dátumát többször módosították a trónörökös londoni és washingtoni útja miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.