Gyorsan javul Julija Szkripal állapota

A 33 éves nő jól reagál a kezelésekre.

MN
2018. 03. 29. 15:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nem válságos és gyorsan javul Julija Szkripal állapota – közölte csütörtökön az MTI összefoglalója szerint az illetékes brit egészségügyi hatóság.

A 66 éves Szergej Szkripalt és 33 esztendős lányát eddig válságos állapotban kezelték Salisbury kórházában, de a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) területileg illetékes részlege csütörtökön közölte: Julija Szkripal állapota stabilizálódott.

Christine Blanshard, a kórház orvos igazgatója az NHS-közleménnyel egy időben elmondta: Julija Szkripal jól reagál a kezelésekre.

Szergej Szkripal állapota a csütörtöki tájékoztatás szerint továbbra is válságos, de stabil.

Julija Szkripal édesapjával, Szergej Szkripal egykori orosz–brit kettős hírszerző ügynökkel együtt szenvedett súlyos mérgezést március 4-én a délnyugat-angliai Salisbury városában.

A Scotland Yard főparancsnok-helyettese szerdán közölte: Szergej Szkripal valószínűleg Salisburyben lévő otthonában szenvedett mérgezést, lánya pedig akkor éppen látogatóban volt apjánál.

Brit álláspont szerint Szergej Szkripalt és lányát idegméreggel próbálták meggyilkolni, amiért Oroszország a felelős. A moszkvai vezetés ezt visszautasította. Az ügy egyre inkább elmérgesedett, a vádak és viszonvádak nyomán a két ország kölcsönösen kiutasított 23 diplomatát.

A nyugati országok határozottan felsorakoztak Nagy-Britannia mögött. Moszkva felajánlotta együttműködését az ügy kivizsgálásában, de kézzelfogható bizonyítékokat követel. Március 26-án pedig összesen 18 ország – köztük 15 EU-tagállam, így Magyarország is, valamint az Egyesült Államok, Kanada és Ukrajna – több mint száz orosz diplomata kiutasítása mellett döntött a Nagy-Britanniával való szolidaritás jeleként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.