Halálugrásra szánta el magát egy aktivista a holland parlamentben

Az öngyilkos tettet valószínűleg a cannabis legalizálásáért hajtotta végre a férfi.

MN
2018. 03. 22. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyakába kötött kötéllel vetette a mélybe magát egy 65 éves aktivista a holland parlament nézői erkélyéről egy vita közben – adta hírül a holland NOS televízió honlapja, a Nos.nl, majd az AFP hírügynökség tudósítása alapján a német RP Online is.

A rendőrség tájékoztatása szerint a német határ közelében fekvő Groenlo városból származó férfi az ugrás előtt kötelet kötött a nyakába, amelynek másik végét a nézői tribün üléssorához erősítette.

A mentők kiérkezésekor még öntudatánál volt. Kórházba szállították, állapota ismeretlen.

Holland médiahírek szerint az aktivista a cannabis legalizálásáért küzdött.

Az eset egy szervezett bűnözés elleni fellépésről szóló vita közben történt, amikor a liberális Arno Rutte képviselő szólalt fel a holland alsóházban.

A parlamenti kamerák videofelvételein kiáltásokat lehetett hallani, és az látható, ahogy a beszédét hirtelen megszakító képviselő megijed. A parlamenti ülést a nap hátralevő részére felfüggesztették.

Később a flamand nyelvű szociális hálózatokon felbukkant az aktivista búcsúlevele is: „Bocsásd meg a cselekedetemet, meg kellett tennem, hogy felrázzam a politikát” – írta a 65 éves férfi, aki utolsónak szánt írásában is a cannabis legalizálása mellett érvelt.

A NOS szerint hasonló esetre volt már példa a holland parlamentben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.