Legalább tízen meghaltak, amikor pokolgép robbant Dél-Afganisztánban

Az öngyilkos merénylő egy stadionnál robbantott.

MTI
2018. 03. 23. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fölrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő egy robbanószerrel teli autóval pénteken egy stadion mellett Hilmend dél-afganisztáni tartomány székhelyén, a támadásban legalább 10 ember meghalt, 35 megsebesült – jelentették helyi források.

A hivatalos személyekre hivatkozó különböző hírügynökségek egymásnak ellentmondó adatokat közöltek az áldozatok számáról: míg a Reuters értesülése szerint legalább 10 ember vesztette életét és 35 sebesült meg, addig a dpa német hírügynökség 15 halottról és 40 sebesültről adott hírt.

Sajtóértesülések szerint a stadion környékén egy birkózómeccsre gyülekeztek az emberek, köztük a tartomány kormányzója és helyi törvényhozók. A tartományi kormányzó szóvivője szerint a támadó be akart hajtani az esemény helyszínére, de azt megakadályozták, ezután hozta működésbe az autóba rejtett robbanószerkezetet.

Az áldozatokat a tartományi székhely, Laskargáh kórházába szállították, több sebesült a felismerhetetlenségig összeégett – jelentette az AP hírügynökség Aminulláh Ábidra, a tartomány közegészségügyi minisztériumának vezetőjére hivatkozva.

Asraf Gáni afgán elnök hivatala közleményt adott ki, amelyben elítélte „a brutális terrortámadást”.

A merénylet elkövetőjeként eddig senki sem jelentkezett.

Hilmend tartomány az iszlamista lázadók egyik fellegvára, az ország egyik legingatagabb tartománya, amelynek területe nyolcvan százalékban a tálibok ellenőrzése alatt áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.