Lemondott Fico, Pellegrini alakít kormányt

Benyújtotta lemondását Robert Fico szlovák miniszterelnök csütörtökön Andrej Kiska államfőnek.

MTI
2018. 03. 15. 14:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benyújtotta lemondását Robert Fico távozó szlovák miniszterelnök csütörtökön Andrej Kiska államfőnek, aki Peter Pellegrini eddigi miniszterelnök-helyettest bízta meg a kormányalakítással – közölte az MTI.

A kormányfői tisztségből távozó Robert Fico lemondása kézbesítése utáni sajtóbejelentésén a „legtermészetesebbnek választásnak” nevezte Pellegrini jelölését, akivel – mint mondta – „normális, munkakapcsolatuk lesz” a jövőben.

Leszögezte: a Pellegrini vezetése alatt összeálló kormány irányultsága a továbbiakban is „világosan Európa-párti” lesz, s a kormány az „erős szociális állam” fenntartásán fog munkálkodni.

A Fico-kormány (befektetésekért felelős) miniszterelnök-helyettese járt az elnöknél, hogy elvigye neki azoknak a parlamenti képviselőknek az aláírásait, akik támogatásukról biztosították a jelenlegi kormánykoalíció pártjai által összeállítandó új  kormányt.

Ezzel a hármas koalíció teljesítette szerdán tett ígéretét, miszerint bemutat az államfőnek legalább 76 képviselői aláírást, amelyek bizonyítják, hogy a koalíciónak megvan az általuk felvázolt tervek megvalósításához szükséges támogatása a 150 fős pozsonyi parlamentben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.