Májusban kezdik a próbarepüléseket az orosz Irkut MS–21 utasszállítóval

A középtávú repülőgép a Boeing B737 és Airbus A320 konkurense lehet.

MTI
2018. 03. 26. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült a Boeing B737 és Airbus A320 középtávú utasszállító gépek konkurensének szánt orosz Irkut MS–21 polgári utasszállító repülőgép második prototípusa, és májusban indítják a próbarepüléseket. A repülőgépet az Irkutsk Aviation összeszerelő üzeméből átszállították a méréseket végző csarnokba, ahol álló teszteléseknek vetik alá, majd májusban megkezdik vele a próbarepüléseket.

A gép cirill betűs elnevezése alapján MC–21-ként is ismert. Az egyfolyosós kabinkiképzéssel 150–230 utas szállítására alkalmas két hajtóműves polgári utasszállító repülőgép kereskedelmi forgalomba szánt első példányának az összeszerelését júniusban kezdi meg az Irkutsk Aviation. A gép első példányait az orosz Aeroflot légitársaság állítja majd forgalomba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.