Mark Zuckerberget egy amerikai képviselőházi bizottság is meghallgatná

A Facebook alapító-elnökét a brit és az uniós parlament mellett a kongresszusi képviselők is kikérdeznék.

MTI
2018. 03. 23. 18:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai képviselőház energetikai és kereskedelmi bizottsága meghallgatásra hívta Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-elnökét.

Levélben fejezte ki aggodalmait a testület a Facebook adatainak illetéktelen, a Cambridge Analytica brit–amerikai politikai elemző és tanácsadó cég által történt felhasználása miatt, egyúttal formálisan is fölkérte Zuckerberget egy egyelőre meg nem határozott időpontban tartandó kongresszusi meghallgatásra.

A bizottság vezetője, Greg Walden és rangidős demokrata párti politikusa, Frank Pallone által aláírt levél leszögezi: a meghallgatás célja, hogy megvizsgálja a több mint 50 millió Facebook-felhasználó személyes adatainak eltulajdonításáról és eladásáról szóló információkat.

Hangsúlyozzák a levélben azt is: az adatokat a Facebook irányelveit megsértve úgy gyűjtötték be, hogy a közösségi oldal nem értesítette erről a felhasználókat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.