Megbokrosodott egy sífelvonó Grúziában

Legalább nyolcan megsérültek, amikor önálló életre kelt a felvonó.

MN
2018. 03. 16. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első jelentések szerint 8-12 ember sérült meg könnyebben, amikor egy északkelet-grúziai síparadicsomban váratlanul fölgyorsult a sílift – adta hírül az Mpora brit sportportál.

A Gudauri síközpontban az ülőkés felvonóval nemcsak felfelé, hanem lefelé is közlekedtek a megfáradt síelők, a hódeszkások és a gyalogos túristák, amikor a szerencsétlenség történt.

Davit Szergejenko grúz egészségügyi miniszter szerint az egyik sérült már elhagyhatta a kórházat, ketten pedig még megfigyelés alatt állnak. „Az egyik sérült, aki ukrán állampolgár, eltörte a kezét a balesetben, és kisebb fejsérülést szenvedett, míg egy állapotos svéd nő deréktáji fájdalmakat érez az esése nyomán.”

Helyi grúziai sajtótudósítások szerint a sífelvonó sebessége a kétszeresére nőtt a meghibásodás következtében. A tömeg a lift aljánál futott össze, és sikoltozások kíséretében nézte végig, ahogy a sílift kidobálja az utasait, illetve ahogy az idejében észbe kapó síelők és snowboardosok a sílift üléséről leugrálnak.

A hiba okát még nem tisztázták, bár egyes jelentések szerint akár feszültségingadozás vagy a fékezés problémái is előidézhetnek ilyet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.