Merkelre próbált támadni egy ismeretlen a Bundestag előtt

Az újraválasztása után, az utcán próbált meg egy férfi a kancellár közelébe férkőzni.

MN
2018. 03. 14. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ismeretlen férfi próbált Angela Merkel frissen újraválasztott német kancellár közelébe férkőzni szerdán. Merkel éppen elhagyta a parlament, a Bundestag épületét a szavazás után, hogy a Bellevue kastélyba hajtasson a szövetségi elnökhöz, aki hivatalosan is kinevezi kancellárrá, amikor az utcán a férfi megpróbált a közelébe férkőzni – a német média egyenesen támadási kísérletről számolt be.

Az esetről készült felvételen csak annyi látszik egy pillanatra (0:15-nél), hogy a rendőrök már dulakodnak a férfival, amikor a kancellár kilép az épületből és a kocsijához sétál. Nem sokkal később pedig már a földön fekszik, a rendőrök pedig megbilincselik. Merkel is láthatóan felfigyelt a történtekre, de nem állt meg. Sértetlenül jutott el a Bellevue kastélyba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.