Motorral érkezett a merénylő, aki rendőrök közelében akart robbantani

Helyi sajtójelentések szerint a pakisztáni radikális iszlamista tálibok jelentkeztek a támadás elkövetőiként.

MTI
2018. 03. 15. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább kilencen életüket vesztették és több mint húszan megsebesültek szerdán a kelet-pakisztáni Lahor külvárosa, Rájvind egyik rendőrségi ellenőrzőpontján bekövetkezett robbanásban – közölte Pandzsáb tartomány rendőrsége, írja az MTI.

Haider Asraf, a lahori rendőrfőnök helyettese szerint az öngyilkos merénylő által elkövetett pokolgépes robbantásban öt rendőr és négy civil halt meg. Ketten közülük a kórházban haltak bele sérüléseikbe.

Mint mondta, a több mint húsz sebesült között hat rendőr is van.

A merénylő a testére erősített robbanószerkezetet a rendőrök közelében hozta működésbe, akik egy vallási gyűlésre igyekvő híveket ellenőriztek – tette hozzá.

Kórházi tisztségviselők korábban közölték, félő, hogy tovább emelkedhet a halottak száma, mivel a sebesültek közül többen kritikus állapotban vannak.

A sajtó korábban azt jelentette, hogy egy motorra erősített pokolgéppel követtek el merényletet az ellenőrzőponton, amely nem messze esik egy helyben népszerű vallási központtól.

Helyi sajtójelentések szerint a pakisztáni radikális iszlamista tálibok jelentkeztek a támadás elkövetőiként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.