Muszlimok ellen tervezett bombamerényletet három amerikai férfi

Egy kansasi milícia tagjai voltak, egyik társuk adta fel őket, aki nem akart részt venni a támadásban.

MN
2018. 03. 23. 5:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kansasi milícia három tagja ellen kezdődött büntetőeljárás az Egyesült Államokban, Wichitában. Az ügyész vádbeszédében azt mondta, a három férfi bombát akart robbantani egy szomáliai muszlimok által lakott és egy mecsetet is magában foglaló épületben Kansas állam nyugati részén a lehető legtöbb embert megölve, hogy ezzel üzenjen, nem látják szívesen a muszlimokat Amerikában.

Ha bűnösnek találják őket, a három fehér férfira – aki az önmagát „Keresztesek” néven emlegető milícia tagja volt – életfogytiglani fegyház vár. A vádlottakat saját milicista társuk adta fel az FBI-nak még 2016 októberében, aki nem akart részt venni a támadásban. Egyikük védője szerint a hatóságok kihasználták védence előítéleteit és félelmeit, egy másik ügyvéd viszont odáig ment, hogy az FBI rendezte meg az egész ügyet, és gyártotta le a bizonyítékokat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.