„Orbán maradhat a kormányfő”

Egy bécsi magyar újságíró szerint az ellenzék túl fragmentált.

MN
2018. 03. 15. 13:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó eséllyel Orbán Viktor marad Magyarország miniszterelnöke – írta az osztrák Die Pressében egy Bécsben élő magyar újságíró. A balliberális Csekő Balázs szalon-antiszemitizmussal, rasszizmussal és xenofóbiával való kampányolással is vádolja a Fideszt, amely szerinte ekképpen könnyedén meg tudja szólítani a szavazóit.

A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson meglepetésre mégsem a kormánypárti jelölt győzött. A Bécsben politológusként végzett Csekő helyesen megjegyezte, ezen eseményből nehéz messzemenő következtetéseket levonni az országos választásra vonatkozóan. Kérdésbe burkoltan azonban mégis megtette: – Meg lehet-e ismételni a sikeres választási formulát (azaz a koordinált ellenzéki koalíciót a szocialisták és a szélsőjobboldali Jobbik között) országos szinten?

A szerző szerint azonban Hódmezővásárhely után semmi nem történt az ellenzéki oldalon. Úgy véli, ezen oldal pártjai továbbra is fragmentáltak, annak ellenére, hogy egyes felmérések szerint a választók többsége kormányváltást szeretne. – Megvan a veszélye annak, hogy a megosztott ellenzék összetöri a magyar választók többségének kormányváltásról szőtt álmait – írja Csekő, aki szerint a kormányfő mindent megtesz azért, hogy minimalizálja az ellenzéki esélyeket az egyes választókörzetekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.