Pellegrini kormányfőhelyettest jelölte az új kormány élére Fico pártja

Ezt a poszt várományosa mondta el újságíróknak, miután a pozsonyi elnöki palotában találkozott az államfővel.

MTI
2018. 03. 15. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Peter Pellegrini jelenlegi miniszterelnök-helyettest jelölte a leendő új szlovák kormány élére a hármas kormánykoalíció legerősebb pártja, a Robert Fico kormányfő által vezetett Smer (Irány – Szociáldemokrácia). Az MTI szerint csütörtökön minderről maga Pellegrini beszélt újságíróknak, miután a pozsonyi elnöki palotában találkozott Andrej Kiska államfővel.

A Fico-kormány (befektetésekért felelős) miniszterelnök-helyettese azért járt az elnöknél, hogy elvigye neki azoknak a parlamenti képviselőknek az aláírásait, akik támogatásukról biztosították a jelenlegi kormánykoalíció pártjai által összeállítandó új  kormányt.

Ezzel a hármas koalíció teljesítette szerdán tett ígéretét, miszerint bemutat az államfőnek legalább 76 képviselői aláírást, amelyek bizonyítják, hogy a koalíciónak megvan az általuk felvázolt tervek megvalósításához szükséges támogatása a 150 fős pozsonyi parlamentben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.