Pszichiátriára került a férfi, aki megpróbált Merkel közelébe férkőzni

Rendőröknek kellett lefogni; egy berlini kórházba utalták.

MTI
2018. 03. 15. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Die Welt című német lap hírportálján jelent meg a hír, hogy a pszichiátriára került az Angela Merkel német kancellárt majdnem megtámadó férfi. Az eset még szerdán történt, miután Merkelt a szövetségi parlamentben (Bundestag) ismét megválasztották kormányfőnek, és elindult az államelnökhöz, hogy átvegye kinevezési okmányát. 

A több hírtelevízió által megörökített jelenet a Bundestag épületének egyik bejáratánál játszódott le, amikor a negyedik alkalommal megválasztott kancellár kilépett a kapun. Látni a felvételeken, hogy néhány méterrel távolabb két civil ruhás rendőr lefog és a földre teper egy fiatalembert, aki valamit kiabál a kormányfőnek. Nem lehet kivenni, hogy mit akar a politikus tudomására hozni.

Csütörtökön közölt részletek szerint a fiatalember 23 éves, Afganisztánból származik. Előállították, azonosították, rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt feljelentették, majd pszichés állapota miatt kórházba küldték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.