Részeg másodpilóta miatt nem szállhatott fel a repülőgép

Stuttgartból Lisszabonba mentek volna, de a földön maradtak.

MN
2018. 03. 24. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek este, még a felszállás előtt föltartóztatott egy ittas állapotban lévő másodpilótát a Lisszabonba tartó járaton a stuttgarti repülőtér egyik alkalmazottja – írja az MTI a német rendőrség és vádhatóság közlése alapján.

A negyvenéves portugál férfi már a pilótafülkében a felszállás előtti ellenőrzéseket végezte, amikor a járat indulását, 106 utassal a fedélzeten, törölték.

A repülőtéri dolgozónak a másodpilóta bizonytalan járása és alkoholszaga tűnt föl, és rögtön figyelmeztette a légiközlekedés-felügyeletet, illetve a rendőrséget.

Megállapították a hatóságok, hogy a férfi nyilvánvalóan ittas állapotban van. A 106 utasnak szállodában kell töltenie az éjszakát, mivel a járatra nem állt rendelkezésre pótlegénység.

A rendőrség és az ügyészség most a légi közlekedés veszélyeztetése kísérletének gyanúja miatt nyomoz a férfival szemben. Előzetesen őrizetbe vették a másodpilótát, és 10 ezer eurós óvadékot állapítottak meg, hogy szabadlábon védekezhessen. A hatóságok emellett indítványozták a pilótaengedélye bevonását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.