Robbanás egy cseh vegyi üzemben, hatan meghaltak

A baleset a Prágától északra fekvő Kralupy nad Vltavou településen történt, többen megsebesültek.

MN
2018. 03. 22. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat halottja és néhány súlyos, illetve közepesen súlyos sérültje van annak a robbanásnak, amely csütörtökön délelőtt történt a Prágától északra fekvő Kralupy nad Vltavou-i vegyiművekben – írja az MTI Vladimíra Kereková, a közép-csehországi tűzoltóság szóvivőjének közlése alapján.

A robbanás a Ceská rafinérská olajfinomítóban történt, amely az Unipetrol társaság része. A detonáció oka egyelőre ismeretlen. A Radi Praha honlapja szerint nagy erőkkel vonultak a tűzoltók a helyszínre, az égési sérülésekre specializálódott, prágai Vinohrady kórház aktiválta a vészhelyzeti tervet. 

Az áldozatok állítólag lengyel állampolgárok – jelentette a Seznam.cz hírportál. A rendőrség azonban ezt délig nem erősítette meg. Két embert súlyos égési sebekkel mentőhelikopterrel a prágai Vinohrady kórházba szállítottak, több személyt pedig a helyszínen kezeltek az orvosok.

A kralupy-i vegyiművek a lengyel PKN Orlen csoport tulajdonában van, de a gyártelepen több más vegyipari cég is működik.

Nem hivatalos források szerint a robbanás egy üres kerozintartály tisztítása során történt, de a cég szóvivője egyelőre csak a robbanás tényét tudta megerősíteni. Petr Holeček polgármester szerint a város lakói nincsenek veszélyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.