Síliftbaleset történt Grúziában, magyarok is a liftben rekedtek

A alsó állomáson nagyjából tíz szék csúszött össze és roncsolódott szét az ütközésben.

MTI
2018. 03. 16. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Treer Albert, a helyszínen tartózkodó magyar turista az MTI-nek telefonon elmondta, hogy magyarok is fent rekedtek a 3276 méterre vezető Sadzele felvonón, amikor nagyjából tíz ülőszék összecsúszott. Közlése szerint a mentés nagyjából másfél órája tart.

A székek először megindultak hátrafelé, hat magyar síelőnek sikerült kiugrania, mielőtt a székek összeütköztek volna, ketten azonban fent rekedtek. A alsó állomáson nagyjából tíz szék roncsolódott szét az ütközésben.

A Georgian Journal honlapja idézte a grúz egészségügyi minisztert, aki azt mondta, hogy tizenketten sérültek meg, köztük két külföldi, egy ukrán és egy svájci, és hogy egyikük sérülése sem súlyos.

A miniszter elmondása szerint két embert Tbiliszibe, további nyolcat a gudauri kórházba szállítottak. A nyolc emberből egy már el is hagyhatta az egészségügyi intézetet – tette hozzá.

A Georgian Journal jelentése szerint a grúziai belügyminisztérium megkezdte a baleset kivizsgálását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.