Utcai összecsapás volt Madridban egy afrikai árus halála miatt

Az összecsapásban megsérült 16 rendőr és négy civil, de csak könnyebben.

MTI
2018. 03. 16. 7:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz tiltakozó műanyag kukákat gyújtott fel, és elbarikádozott szűk mellékutcákat Madrid Lavapies kerületében, a kivonuló rohamrendőröket pedig kövekkel dobálta meg. Az összecsapásban megsérült 16 rendőr és 4 civil, de csak könnyebben.

Ami a kiváltó okot illeti, a rendőrség razziát tartott az illegális utcai kereskedelem felszámolása érdekében. A 35 éves afrikai árus menekülőre fogta, ám a futás közben leállt a szíve, és meghalt.

Madrid polgármestere, Manuela Carmena mély sajnálkozásának adott hangot, és közölte, alaposan kivizsgálják, pontosan miként történt a haláleset.

Az afrikai férfi már 12 éve élt Spanyolországban, és háromszor is kérelmezte, hogy lakhatási engedélyt kapjon, ám mindig sikertelenül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.